تابلوهای LV یا فشار ضعیف از نظر نوع استفاده به دسته های زیر تقسیم بندی می شوند:
۱- تابلوهای اصلی Main
۲- تابلوهای زیر فرعی یا SUB
۳- تابلوهای LP شامل روشنایی و دفاتر که معمولاً دیواری می باشند
۴- تابلوهای کنترلی یا واسطه ای
۵-تابلوهای خازنی
۶- تابلوهای Motor Control Center) MCC)
۱- تابلوهای اصلی Main
این تابلو ها اکثراً بعد از ترانس قرار می گیرند و تغذیه اصلی کل سیستم از آنها می باشد که به صورت یک ورودی یا دو ورودی به صورت موازی یا دو ورودی و کوپلینگ طراحی می گردند که یکی از ورودی ها می تواند از ترانس یا ژنراتور می باشد. در این تابلوها معمولاٌ مدارات کنترلی و حفاظتی زیادی قرار می گیرد تا احتمال خطا را به حداقل برساند. اکثر فیدرهای این تابلو از نوع کلید هوایی می باشد.
۲- تابلوهای فرعی یا SUB
تابلوهای زیردستی از فیدرهای تابلوهای اصلی تغذیه شده و کار توزیع انرژی را به قسمت های مختلف انجام می دهند.
در این تابلوها ورودی ها و خروجی ها معمولاٌ با استفاده ازکلیدهای کمپکت می باشد و حفاظت فیدرها توسط مکانیزمهای داخلی کلید تأمین می گردد. همچنین اینگونه تابلوها احتیاج به LOGIC یا مدار فرمان خاصی ندارند.
۳- تابلوهای LP شامل روشنایی و دفاتر که معمولاً دیواری می باشند
اکثراً این تابلوها جهت دفاتر اداری استفاده شده و معمولاٌ بصورت دیواری ساخته می شوند تا حداقل فضای ممکن را اشغال نمایند. ورودی و خروجی در این تابلوها اکثراٌ با کلید مینیاتوری یا MCB می باشد.
۴- تابلوهای کنترلی کوچک یا واسطه ای
از این تابلو ها جهت سیستم های کنترلی کوچک که استفاده از PLC حهت کنترل صرفه اقتصادی ندارد استفاده می شود و از آن در زمینه های کنترل دما، سرعت، فشارو…. که نیازمند سیکل کنترلی PID هستند استفاده می شود.
۵-تابلوهای خازنی
همواره در صنایع از موتورهای القایی و بارهای سلفی استفاده می شود که این بارها بعلت اختلاف زاویه ولتاژ و جریان نمی توانند حداکثر توان اکتیو را مصرف نمایند و مقداری توان تلف شده در سیستم بوجود می آید. یکی از روشهای حل این مشکل استفاده از خازن یا تابلوهای خازنی می باشد که باعث اصلاح ضریب قدرت و حذف اثر سلفی موتورها و سیستمهای القایی می گردد. این تابلوها در اکثر موارد جزئی از تابلوهای اصلی می باشند و با استفاده از رله های میکروپروسسوری هوشمند که با نمونه جریان و ولتاژ تابلوهای اصلی عمل می کند، ضریب قدرت را اصلاح می کند.
۶- تابلوهای Motor Control Center) MCC)
این تابلوها ( Motor Control Center) در تمام صنایع، شرکت ها و در برخی دفاتر وجود دارند.
معمولاٌ از تابلوهای اصلی تغذیه شده و بسته به نوع کنترل و حساسیت مورد استفاده این تابلو، دارای کنترل ها و حفاظت های مختلفی می باشد.
در برخی از موارد مجهز به سیستم فرمان از راه دور از Local Control Box یا PLC می باشند و بسته به نیاز می توانند به روشه های مختلف با استفاده از استارترهای مختلف مثل DOL, STAR-DELTA یا با استفاده از VFD یا سافت استارتر عمل نماید.
5,809 total views, 4 views today